Aktuális információk

Aktuális információk

Kedves Érdeklődő!

Közösségünk vasárnaponként 16 órától tart istentiszteleti alkalmat, melyre sok szeretettel várunk, vagy online is kapcsolódhatsz 🙂

Online megtekintés:
Istentisztelet – vasárnap 16:00
Kapcsolat: szeretetvar@gmail.com vagy 20/775-9208

Online elérhető tartalmaink
Korábbi tanítások
Facebook oldalunk

További alkalmaink
Események

Sokan rendkívüli helyzetként minősítik a mostanit. Ez igaz bizonyos szempontból, de ez egyben azt is jelenti, hogy idáig különös kegyelem volt, hogy semmi rendkívüli nem volt. Ez hálaadás!
Hálaadás az is, hogy az időszakban is Isten kezében vagyunk élő reménységgel.
Különleges helyzetünk van ebben a rendkívüli időszakban: Az élő reménység helyzete!
Igaz, hogy elmaradnak missziós célú rendezvények, ugyanakkor azt gondolom, hogy rengeteg missziós lehetőségünk van bátorításra, megvallásra, reménység örömüzenetének átadására.
Alkalmas idő ez saját hitünk, reménységünk megvizsgálására.
A rendkívüli helyzet mentes, de valójában hamis biztonságérzetet adó élet könnyen feledteti tényleges függőségünket Teremtőnktől. Az áldott, biztonságos időszakokban a Sátán gyakran belesúgja a fülekbe ősi megtévesztését: “… és olyanok lesztek, mint az Isten …”.
És most a hamisan sugallt biztonságérzetben megjelenik egy mikroszkopikus méretű vírus és egy bolygó veszti el biztonságérzetét …
Rájönnek sokan csalódottan: Nem uralunk mi alapvetően szinte semmit sem.
De ez a felismerés egyben az Isten örömüzenetének része is: Mert van, aki mindent Ural! Akinél a kegyelem van. Aki vissza akar szeretni magához. Akiről elmondható: “… sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.” (Róma 8:38-39)
Ez a szeretet Jézus Krisztusban jelent meg: “De amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, nem az általunk véghezvitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által, akit kitöltött ránk gazdagon Jézus Krisztus, a mi Üdvözítőnk által, hogy az ő kegyelméből megigazulva reménységünk szerint részesei legyünk az örök életnek.” (Titusz 3:4-7)

Megosztás

Ajánlott bejegyzések